Ce este "Vraciul din vecini"


Se spune despre masaj că este o artă. Și chiar este! Este arta alinării durerilor de tot soiul, fie ele trupești sau sufletești. Căci, nu-i așa, cine nu simte nevoia să fie răsfățat din când în când?

“Vraciul din vecini” este un concept de terapie holistică care tratează prin tehnici de manipulare osteoarticulară diferite afecțiuni ale aparatului locomotor și nu numai.

Repertoriul de tehnici manuale provine din diferite sisteme terapeutice precum Presopunctură, Osteopatie, Shiatsu, Yumeiho, Thai Massage, etc. iar afecțiunile care intră în sfera de tratament sunt în mare parte de natură neurologică și locomotorie: dureri somatice (lombare, cervicale, articulare, cefalee), dureri posttraumatice, afecțiuni ce nu răspund la tratamentele clasice.

Totodată, “Vraciul din vecini” își propune să aducă în atenția oamenilor acțiunea benefică a masajului terapeutic și a terapiei mixte osteoarticulare. Dintre beneficiile masajului enumerăm: efectul sedativ și analgezic, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, refacerea căilor neurale, îndepărtarea oboselii musculare și reechilibrarea neuro-vegetativă.

Atât masajul terapeutic cât și efectele acestuia pot fi caracterizate în câteva cuvinte: relaxare, sănătate, confort , bucurie de a trăi, optimism, stare generală de bine și armonie.

Prin masaj, eu ca terapeut, nu încerc doar să tratez suferința fizică, ci mai cu seamă să descopăr cauza care a dus la această suferință. De cele mai multe ori cauza este sufletească. Un blocaj emoțional poate duce la o cervicală blocată sau la un torticolis. Lipsa aprecierii celor din jurul nostru ne poate bloca toracala și ne poate induce cifoză. La fel și un loc de muncă unde ne simțim zilnic obligați să mergem și unde nu facem lucrurile cu drag și bucurie.

E drept că nu trebuie ignorate nici cauzele fizice care duc la afecțiuni ale coloanei vertebrale. Munca fără pauză, statul îndelungat pe scaun, căratul greutăților, accidentele mai mari sau mai mici, primează atunci când fac anamneza omului de pe saltea.

Sunt multe lucruri de care țin cont atunci când lucrez dar printre cele mai importante se numără comunicarea, spiritul de observație și ascultarea celui care-mi trece pragul. Poate nu-mi va spune din prima ce-l frământă, poate nu-mi va spune decât generic ce-l doare, poate va fi receptiv sau sceptic la felul cum lucrez, important este ca pe parcursul ședinței să pot descoperi unde este problema cu adevărat. Cu ajutorul unor manevre blânde și a unor cuvinte calde, reușesc de cele mai multe ori să ameliorez starea persoanei de pe saltea.

Nu fac minuni și nici nu le promit, dar fac cu drag tot ce pot pentru fiecare dintre oamenii cu care lucrez și am mereu de dăruit un zâmbet cald celor ce-mi solicită ajutorul.

Vă aștept cu mult drag!

Pentru detalii vă rog să vizitați secțiunea Contact.